Til je herfstgerecht naar een hoger niveau met een passende wijn
Ga terug

Til je herfstgerecht naar een hoger niveau met een passende wijn

Een hartverwarmend wildgerecht of stoofpotje: heerlijk toch, die herfstmaaltijden! Met een lekker glas wijn erbij zit je goed voor een avond verwennerij. Maar hoe vind je de wijn die perfect bij je gerecht past?



Onze tips helpen je op weg: 


 

  • Start bij de wijn

Een wijn die perfect bij je gerecht past: dé sublieme smaaksensatie. Toch is het niet altijd evident om hét flesje te vinden dat perfect bij je kookkunsten past. Onze gouden tip? Vertrek bij de wijn. Welk flesje wil jij vanavond graag opentrekken? Kies je wijn zorgvuldig en bedenk nadien welk gerecht bij je keuze past. Veel makkelijker dan andersom! 

 

Tip: bij de meeste van onze wijnen vind je een uitgebreide beschrijving van het smakenpallet én foodpairing tips. Handig! 

 

 

  • Kijk naar de kleur

De kleur van je maaltijd vertelt je al heel wat over de ideale wijncombinatie. Donker voedsel zoals pasta, wild, vlees… doet het doorgaans goed met donkere wijnen, terwijl bloemkool en gevogelte bijvoorbeeld het best met witte wijnen combineren. Natuurlijk hoef je deze tip niet te letterlijk te nemen. Kleuren bieden een handig houvast, maar laat je er vooral niet van weerhouden om te experimenteren en genieten! 

 

 

  • Combineer streekproducten 

What grows together, goes together. Spijzen en wijnen met dezelfde herkomst matchen altijd. Combineer je onze Italiaanse wijnen met Italiaanse gerechten? Een gegarandeerd succes! Je kan ook nog een stapje verder gaan door producten uit dezelfde streek met elkaar te combineren. Streekproducten versterken en complimenteren elkaars natuurlijke smaken. Een aanrader! 

 

 

  • Denk aan de kooktemperatuur

Ook de bereidingstemperatuur van je gerecht vertelt je wat over de ideale wijnmatch. Geroosterd vlees en pruttelende stoofpotjes vragen om een zwaardere wijn dan een frisse zomersalade. Rijke gerechten komen het meest tot hun recht met een rijke, smaakvolle wijn. De herfst is trouwens de ideale periode om een flesje kruidige en robuuste wijn te kraken. Heerlijk bij een knisperend haardvuur.

 

 

  • Vergeet wit niet

Witte wijn blijft een topper, ook tijdens de herfstmaanden. Kies dan bij voorkeur voor een vollere, zwaardere witte wijn. Houtrijping geeft de wijn een subtiele, romige vanillesmaak en is zeker tijdens de koudere periode van het jaar een echte winner. 

 


Zin gekregen om te proeven? Ontdek deze bijzondere wijnpakketten:


Nebbiolo, koning van de Italiaanse druiven

De Nebbiolo wordt weleens de koning van de Italiaanse druiven genoemd: een erg moeilijke druif om te verbouwen, met veel tannines in de schil, die ideale condities nodig heeft om goed te kunnen rijpen. Wijnen van de Nebbiolo druif worden vaak lang op hout en in de fles gerijpt om de tannines te verzachten, maar als dat goed gaat is het resultaat verbluffend.


Ontdek meer



3 Bicchieri del Gambero Rosso

Zes flessen die de prestigieuze ‘3 glazen’ toegekend kregen in de gerenommeerde Gambero Rosso wijngids. 4 keer rood, 2 keer wit. Beter vinden is moeilijk! 


Ontdek meer


 

Cookies

Cantina Privata gebruikt cookies om je websitebezoek zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Meer informatie over cookies.

Accepteer

Ontvang 10% korting!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste bestelling.

© 2024 Cantina Privata all rights reserved | Webdesign Webit | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden